Uvoz, trgovina i savjetovanje u sektoru plastifikacije i obrade metalnih površina

Oprema

Korak prije lakiranja je kvalitetna priprema dijelova. Kemijskom pripremom, čistimo i odmastimo površine komada za optimalnu završnu obradu. Praonice i tuneli dizajnirani su za rad s deterdžentima na bazi vode, kombinirajući kemijsko, toplinsko i mehaničko djelovanje, kako bi se jamčilo izvrsni rezultati i eliminirali svi tragovi nečistoća i prljavštine.

Tijekom godina Eurotherm je razvio niz sustava za pranje koji zadovoljavaju najrazličitije potrebe za pranjem i odmašćivanjem proizvoda bilo kojeg oblika i veličine.

Tuneli za pranje

Tuneli za pranje integrirani su u automatske pogone za plastifikaciju i neophodni su da jamče izvrstan konačni rezultat počevši od početne predobrade. Različite faze obrade odvijaju se prolaskom komada kroz automatski transporter unutar tunela gdje se peru, koristeći mlaznice za raspršivanje, od različitih tekućina u nizu prije nego što se pređe na sljedeći proces, sve bez zaustavljanja.

Posljedično, ovo je najbrži sustav za pranje komada, ali i najmanje fleksibilan, jer je vezan ne samo granicama oblika komada već i samim ciklusom premaza. S obzirom na "in-line" prirodu samog sustava, stoga je bitno razviti tunel za pranje prema ciljevima i rezultatima koji se traže.

 • Galerija:

Tunel / ćelija za više stadiji

Naše ćelije za pranje su dizajnirane da budu savršeno integrirane u sustave za ručno farbanje. Nadzemni transporter odlaže dijelove koji se tretiraju u ćeliju za pranje i pomiče ih tijekom ciklusa pranja kako bi se
osiguralo da ih visokotlačni mlaznici mlaznica savršeno peru. Voda koja se cijedi iz dijelova koji se obrađuju skuplja se u donjim spremnicima i cirkulira kroz pumpe i razdjelnike koji napajaju mlaznice koje pokrivaju cijelu površinu unutarnjeg tunela.

Između različitih faza pranja postoje pauze za cijeđenje, koje ograničavaju prijenos između spremnika (kontaminacija).

Eurotherm ćelije za pranje sastoje se od:

– konstrukcija izrađena od nehrđajućeg čelika, savijenih i međusobno spojenih ploča, pričvršćenih vijcima. Sama konstrukcija nosi mlaznice za raspršivanje s vanjske strane.
– dno ćelije prikuplja i prenosi tekućine svake faze zasebno, do odgovarajućih spremnika.
– rezervoari izrađeni su od nehrđajućeg čelika ojačani čeličnim profilima. Za “vruće” spremnike također se ugrađuju stjenke od mineralne vune kako bi se dobila veća toplinska izolacija.
– uklonjivi, perivi i višekratni metalni filteri za lakše povremeno održavanje.
– grotla za pregled i kontrolu ćelija;
– mlaznice opremljene izravnim spojevima na razdjelnik svake ćelije kroz namjensku cijev koja je otporna na kemikalije, spojene na dovodnu pumpu.
– napa opremljena separatorima kapljica za usisavanje para nastalih tijekom obrade i centrifugalnim ventilatorom za odvođenje usisanih para prema van.
– aspirator pozicioniran izvana i sa funkcijom izvlačenja svih para koje se generiraju unutar ćelije tijekom ciklusa pranja, koji će također služiti za odvođenje i para iz kotla.

Kako bi se smanjila kontaminacija različitih tekućina koje se prskaju tijekom svake faze pranja, poduzete su brojne mjere opreza:

– mlaznice za raspršivanje su pričvršćene na vanjsku stranu stijenki ćelije, okrenute prema unutra;
– sve cijevi za dovod mlaznica namijenjene su isključivo jednoj fazi;
– sav sustav cijevi za dovod mlaznica postavljen je izvana, kako bi unutrašnjost ćelije za pranje bila što je moguće slobodnija od bilo kakvog opterećenja koje bi moglo ometati protok tekućine na stjenkama.

 • Galerija:

Priprema sa MINI-WASH-om

Za ručno pranje u komori naš SKID ima dvostruku funkciju; filtriranja i kontinuiranu ponovnu upotrebu tekućine raspršenih u zatvorenom ciklusu. Osnovna verzija se sastoji od 3 faze:

 • Odmašćivanje hladnom otopinom za fosfoodmašćivanje;
 • ispiranje vodom iz mreže;
 • ispiranje vodom iz mreže;

Također je moguće integrirati daljnje faze koje uključuju:

 • daljnje ispiranje osmozom ili demineraliziranom vodom;
 • završni tretman pasivacije.

Dostupan je i niz dodataka kao što su:

 • spremnik za vruće odmašćivanje (za korištenje tekućina za odmašćivanje fosfoodmaščivaći na 50/60°C);
 • separator ulja (za uklanjanje ostataka rada s uljima i mastima iz spremnika za odmašćivanje);
 • Automatsko dopunjavanje spremnika od 1500 litara, svaki s vlastitom pumpom namijenjenom recirkulaciji tekućine u filteru (za uklanjanje nečistoća i taloga) i za napajanje visokotlačnog perača s namjenskim hidrauličkim krugom.

Donja struktura SKID elementa također djeluje kao sigurnosni spremnik za prikupljanje tekućina, osiguravajući kontrolu bilo kakvog prolijevanja tekućine iz spremnika i smanjujući zagađenje okolia.

 • Galerija:

Komore za pranje i pripremu

Ručne kabine za pranje uglavnom se koriste za operacije pranja metalnih komponenti ili poluproizvoda kroz visokotlačni vodeni mlaz otopinom za odmašćivanje fosfatiranje i naknadno ispiranje. U komorama zaručno pranje, komadi različitih oblika i veličina mogu se prati istovremeno.

Naše komore za ručno pranje sastoje se od:

 • Obojane samonosive konstrukcije;
 • Krov u prethodno obloženim pločama od poliuretanske pjene;
 • Rešetkaste podnice
 • Sustav ventilacije;

Isparenja i pare stvorene tijekom pranja zahvaćaju se usisnom stijenom koja putem separatora kapljica dijeli molekule vode sadržane u zraku. Zrak slobodno izlazi iz lijevka za ekstrakciju, dok tekućina dolazi izravno u jamu za prikupljanje tekućine.Tekućina prikupljena u jami se tako usisava i ponovno unosi u odgovarajući spremnik (po jedan za svaku fazu) kako bi odmah bila ponovo dostupna za opskrbljivanje
visokotlačnog perača.

Prednost ovog sustava, definiranog kao zatvoreni ciklus, (nula rejet), je zaštita okoliša (nema otpadnih voda prema kanalizaciji. Naše komore za pranje mogu se integrirati s ostalim strojevima u plastifikaciji putem zračnog transportera..

O nama

Tehnoprah d.o.o. sa sjedištem u Pitomači je specijalizirano poduzeće koje se bavi uvozom, trgovinom i savjetovanjem u sektoru plastifikacije i obrade metalnih površina. Naši proizvodi i usluge stvaraju jednu cjelinu, što znači sva rješenja za obradu, predobradu metala i plastifikaciju na jednoj adresi.

Surađujemo isključivo sa certificiranim dobavljačima prema ISO standardu, Qualicoat, i TÜV Njemačka, što dugoročno jamči visoku kvalitetu proizvoda ali i usluga te post prodajnu podršku. Sa našim prodajnim programom pokrivamo 85% potreba u sektoru.