Uvoz, trgovina i savjetovanje u sektoru plastifikacije i obrade metalnih površina

Uklanjanje laka

Brzo uklanjanje laka s drvenih i metalnih površina - RHUTTEN TECSOL 125

RHUTTEN TECSOL 125 je proizvod specifičan za uklanjanje lakova, voskova i boja s drvenih i metalnih materijala. Posebni sastav organskih otapala omogućuje brzo odvajanje boje/laka, voska s površine. Sami proizvod ne utječe na prirodnu nijansu drveta.

PRIMJENA:

Proizvod se koristi uranjanjem u vodenu otopinu u omjeru 1/1 pri sobnoj temperaturi. Vrijeme uklanjanje laka ovisi o vrsti laka i debljini sloja.

Art. 200820 L.25

GEL za uklanjanje boje/laka - RHUTTEN PULISTRIP G906

RHUTTEN PULISTRIP G906 je proizvod koji se koristi za uklanjanje tekućih boja/lakova i plastifikata sa kuka i drugih metalnih površina od željeznih i aluminijskih materijala korišteniih u području industrijskog bojanja/lakiranja. Posebna kombinacija otapala niskog stupnja opasnosti čine RHUTTEN PULISTRIP G609 prihvatljivim za okoliš. Želatinasta struktura omogućuje jače prianjanje proizvoda na površinu te omekšavanje boje/laka na površini što uvelike olakšava uklanjanje boje/laka.

PRIMJENA:

Primjenjuje se urananjem u otopinu ili se nanosi kistom direktno na površinu. Proizvod djeluje pri sobnoj temperaturi; ali da bi se skratilo vrijeme potrebno za skidanje boje/laka može se raditi na temperaturi od cca. 40ºC. Vrijeme uranjanja ovisit će o debljini sloja i vrsti laka koji se namjerava ukloniti.

Art. 200639 kg 20

Pojačalo za uklanjanje boje/laka - RHUTTEN AS 3008

Aditiv za brže i bolje skidanje laka s metalne površine. Njegov sastav na bazi organskih otapala ubrzava proces odvajanja laka.

PRIMJENA:

RHUTTEN AS 3008 koristi se uranjanjem u vodenu otopinu koncetracije 2% u kombinaciji s proizvodom RHUTTEN ECOSTRIP 5001 pri temperaturi od 50 - 70 ºC. Vrijeme uranjanja ovisi o debljini sloja i vrsti laka kojeg se namjerava uklanjati.

Art. 220941 kg 25

ecostrip 6020

Uklanjanje boje/laka s metalnih površina - RHUTTEN ECOSTRIP 6020

RHUTTEN ECOSTRIP 6020 je sredstvo za skidanje tekućih ili praškastih lakova s metalnih površina, čeličnih komada i kuka korištenih u sektoru plastifikacije i industrijskog lakiranja. Alkoholna organska otapala rastope lak bez nagrizanja obrađenih površina te tako omogućuju korištenje istih vračajući im početna svojstva. Uz već navedeno, u ECOSTRIP-u 6020 prisutna je lužina koja uklanja ostale nečistoće te inhibitor korozije koji na obrađenim površinama ostavlja antikorozivni efekt.

PRIMJENA:

uranjanjem: uroniti dijelove u tekući proizvod. Ukoliko se radi o lakovima koji se jednostavno uklanjaju pri temperaturi od 40 - 60ºC pustiti sredstvo da djeluje 2 - 3 sata ovisno o debljini sloja za uklanjanje, naknadno predmete dobro isprati vodom.

Art. 200885 kg 25
Art. 200891 kg 230
Art. 200886 kg 1000

neostrip 7001 NF

Uklanjanje boje/laka sa svih vrsta metala - RHUTTEN NEOSTRIP 7001NF

RHUTTEN NEOSTRIP 7001 NF je alkalno sredstvo za skidanje tekućih i praškastih boja s kuka za vješanje i drugih metalnih izrađenih od željeza i aluminija koji se koriste u sektoru industrijskog lakiranja. Specifična kombinacija niskotoksičnih organskih otapala na bazi alkohola omogućuje brzo odvajanje laka bez oštećenja osnovne površine. Proizvod se također koristi za uklanjanje grafita i drugih onečišćenja s raznih površina poput zidova, stakla, vlakova, autobusa i dr. Uklanja sve nečistoće uzrokovane korištenjem raznih boja u spreju, lakova u spreju, vodootpornih markera i sl.

PRIMJENA:

uranjanjem: u 50 %-tnoj vodenoj otopini na sobnoj temperaturi; proces je moguće ubrzati zagrijavanjem kupke i radom pri 40 - 60ºC. Vrijeme uranjavanja ovisi o debljini sloja i vrsti laka koja se uklanja.

Art. 220867 kg 25

Art. 220868 kg 200

O nama

Tehnoprah d.o.o. sa sjedištem u Pitomači je specijalizirano poduzeće koje se bavi uvozom, trgovinom i savjetovanjem u sektoru plastifikacije i obrade metalnih površina. Naši proizvodi i usluge stvaraju jednu cjelinu, što znači sva rješenja za obradu, predobradu metala i plastifikaciju na jednoj adresi.

Surađujemo isključivo sa certificiranim dobavljačima prema ISO standardu, Qualicoat, i TÜV Njemačka, što dugoročno jamči visoku kvalitetu proizvoda ali i usluga te post prodajnu podršku. Sa našim prodajnim programom pokrivamo 85% potreba u sektoru.